יום חמישי, 1 באפריל 2010

אלוף עצלות ואלוף שום

לחגים היהודיים ישנו קשר עמוק לחקלאות ולעונות השנה. כך גם למעשה המאכלים המסורתיים של כל חג וחג הם אינם אלא מאכלים המבוססים על רכיבי המזון המצויים באותה העונה. כך, בראש השנה אנו אמנם אוכלים רימונים כדי שנהיה מלאים מצוות כרימון, אבל במקרה זו גם העונה שבה עץ הרימון נותן פירותיו. כך בפורים אנו אוכלים אוזני המן מלאות בפרג, שנמצא בשיא טריותו, וכך גם בשבועות אנו אוכלים מוצרי חלב שמצוי בשפע באותה העונה, לאחר שהפרות והעזים המליטו את צאצאיהן.
-
ובפסח יש שום. שום טרי, סגול, שמפיץ בכל הבית ריח טוב באמת, לא הריח המוכר מהשום היבש. ישנם כאלה שקונים בפסח שום למשך יתר ימות השנה. את ערימות השום שקונים ניתן לקלוע בצמות או לקחת לקורס מקרמה למתקדמים, ואז לתלות בבית עד לשימוש. זה גם טעים, זה יפה וגם מגרש שדים מהבית.
-


-
שום בדרך כלל לא הולך לבדו. אחד מחבריו הטובים הוא הפלפל המתוק. חבר טוב אחר הוא החציל, אבל על החציל, נזר הבריאה, נדבר בפעם אחרת.
-







4 תגובות:

  1. במקום בו קולים פלפלים, שם יקלו גם בני אדם.

    השבמחק
  2. פלפלים אין לי בעיה שתשרוף. אני לא אוהבת.
    לעומת זאת חצילים הם אכן נזר הבריאה.

    השבמחק
  3. אצלנו עצלים ממש, את הפלפלים/חצילים קולים בתנור. חוסך לכלוך על הכיריים.

    השבמחק
  4. אריאל - איך אפשר בכלל להשוות את הטעם?

    השבמחק